Uspjeh u Maroku unatoč sudaru

bmw

Franz Engstler obožava ulične utrke. Prvi vozač i vlasnik LIQUI MOLY Tim Engstler se dokazao tijekom zadnjeg vikenda u Maroku. Čak ga ni sudar nije spriječio u osvajanju bodova u World Touring Car prvenstvu (WTCC).

"Ova je staza u maroku vrlo zahtjevna" Franz Engstler je rekao nakon kvalifikacija. "Ovo predstavlja veliki stres za materijal, ali mi se možemo osloniti na naše partnere."

Franz Engstler je startao u prvoj utrci s osme pozicije dok je Charles Kaki Ng u drugom LIQUI MOLY BMW-u startao sa 17 pozicije. Već je tijekom prvog kruga došlo do brojnih sudara ali su se obadva vozača držala van kritičnih situacija. Franz Engstler je završio šesti dok je Charles Kaki Ng’s zbog tehničkih problema morao odustati prije kraja utrke.

Za drugu utrku su obadva BMW-a bila spremna za akciju. Franz Engstler je imao izvrsnu treću startnu poziciju a nakon samog starta je preuzeo drugo mjesto. Suparnici su jako pritiskali i Franz je morao svom žestinom braniti svoju poziciju. Onda je suparničko vozilo, u pokušaju pretjecanja udarilo u njegov BMW time ga znatno oštetivši. No i ovdje je došlo do izražaja Franzovo ogromno vozačko iskustvo te je uspio završi utrku na 8. mjestu u ukupnom poretku i na 3. među neovisnim natjecateljima. "Šteta zbog sudara, jer je rezultat mogao biti i puno bolji. Postavke bolida su bile izvrsne", rekao je Franz Engstler nakon utrke.

U ukupnom poretku ove sezone Franz sada zauzima 3. mjesto među neovisnim i 8. među svim vozačima. U momčadskom poretku LIQUI MOLY Tim Engstler je sada četvrti.

Sljedeći trkački vikend će biti WTCC debi: Po prvi put WTCC dolazi na Slovakia-Ring blizu slovačke prijestolnice Bratislve. Utrke će se održati 28. i 29. travnja.